Beklædning med glasvæv eller -filt styrker overfladen på væggen, og gør den mere modstandsdygtig overfor ridser og revner. Men det er ikke helt ligegyldigt, om du vælger det ene eller det andet.
Skal dine vægge males, kan du med fordel overveje, om der skal sættes glasvæv eller -filt op forud for arbejdet. Begge dele kommer nemlig med en række fordele, som gør dine kommende vægge flottere og mere modstandsdygtige.
Det er dog ikke ligegyldigt, om du vælger at beklæde væggene med væv eller filt. De to materialer har nemlig hver deres fordele og ulemper, og det er vigtigt at kende forskellen, så du får den bedste løsning.
Hvorfor anvende glasvæv eller -filt?
Det kan umiddelbart ligne ekstra arbejde at opsætte væv eller filt forud for malingen, men beklædning af væggene har flere formål.
Først og fremmest styrkes overfladen på den væg, der skal males, så den står bedre imod ridser og revner. Samtidig bliver overfladen mere jævn og modtagelig over for maling, og sidst men ikke mindst giver det et æstetisk løft til rummet.
Hvilken vægbeklædning du skal vælge, afhænger af flere forskellige ting. Blandt andet brugen af rummet og dermed slitage på væggene samt dine æstetiske præferencer.
Glasvæv – hvornår er det den bedste løsning?
Som materiale er glasvæv sammensat af lodrette og tværgående tråde af fiberglas, der er vævet sammen til én sammenhængende flade. Det giver en synlig struktur på væggene og en overflade, som giver en god beskyttelse mod skrammer, huller og stød.
De helt store fordele ved glasvæv er, at:
- materialet er stærkere end glasfilt
- materialet er mere fleksibelt end glasfilt.
Glasvæv er det oplagte valg, hvis du skal male en væg, der er særligt udsat for slitage – fx i en institution eller på offentlige steder. Derudover er glasvæv optimalt ved vægge, der ikke er helt jævne, da materialet er mere fleksbelt end glasfilt og derfor lettere kan bøjes uden, at det revner.
Glasfilt – hvornår skal du vælge det?
Modsat glasvæv er glasfilt et materiale uden struktur, og derfor kan du med dette valg få en helt glat overflade. Desuden er glasfilt nemt at arbejde med, og langt de fleste kan håndtere materialet på egen hånd.
Fordelene ved glasfilt er, at:
- overfladen bliver glat og ensartet
- den glatte overflade gør det lettere at male jævnt.
Det enkle og stilrene udtryk, som glasfilt giver, gør materialet til et populært valg i private hjem. Inden du fastlægger dig på denne løsning, skal det dog nævnes, at det stiller krav til overfladen, der ikke må have nogen form for huller, buler eller anden struktur – det vil nemlig blive synligt, selv når malingen påført.
Få hjælp til at vælge
Hos Malerkanonen har vi mange års erfaring med malerprojekter af enhver art – herunder også opsætning af glasvæv og -filt. Vi kender alle fordele og ulemper, og hvis du har spørgsmål til beklædningen af din vægge, svarer vi hellere end gerne på dem.
Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os for at få et gratis og uforpligtende tilbud på opsætningen, hvad enten det er med eller uden efterfølgende malerarbejde.